SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Srbija Vesti

Nacionalna Alijansa za Lokalni Ekonomski Razvoj predstavila „Sivu knjigu“ za 2022. godinu


Na Konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji na kojoj je predstavljeno 14. izdanje „Sive knjige“, Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je rad NALED-a od velikog značaja za privredni i poslovni ambijent Srbije, kao i da „Siva knjiga“ predstavlja jedan od ključnih dokumenata kojim se rukovode državne institucije prilikom planiranja i sprovođenja regulatornih reformi, navodi se na sajtu resornog Ministarstva.

Ministarka Matić iznela podatak da je ovo ministarstvo od prvog izdanja „Sive knjige“ NALED-a primenilo ukupno sedam preporuka i delimično rešilo četiri.

Prema rečima Ministarke Matić zajedno su radili na usvajanju različitih propisa, a između ostalog i na novom Zakonu o e-dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, Zakonu o e-komunikacijama, Zakonu o e-trgovini, kao i Strategiji informacionog društva i informacione bezbednosti.

Ona je najavila da sledi i zajednički rad na zakonu o širokopojasnoj infrastrukturi.

NALED je postao jedna od vodećih institucija u Srbiji i u regionu koja predstavlja ključnu snagu reformskih uspeha ove vlade, ukazala je ministarka i dodala da danas „Siva knjiga“ predstavlja jedinstveni vodič i jedan od ključnih dokumenta kojim se rukovode državne institucije.

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *