SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Svet Tehnologija

Koje zemlje u svetu najviše koriste kriptovalute?

U izveštaju koji objavljuje Čejnanalisis (Chainalysis) se upoređuju vrednosti transakcija sa kupovnom moći i stavlja poseban fokus na neprofesionalnu i peer-to-peer upotrebu kako bi se procenilo koje su zemlje zaista napravile napredak u usvajanju kriptovaluta u većem delu svoje populacije.

Smartlife.hr prenosi da je Vijetnam neporaženi pobednik ove lestvice, s visokim bodovanjem na ukupnoj vrednosti kriptotransakcija, kao i na plaćanjima pojedinaca. Vrednost dolaznih transakcija kriptovalute nije bila daleko ispod one mnogo veće Indije.

FED odlučio: Zabranjeno

Jedan od razloga zašto se kriptovalute pokazuju popularnim u Vijetnamu, pa i u drugim zemljama u razvoju je taj što se koriste kao investicioni alat umesto drugih dobrih opcija, navodi se u izveštaju koje prenosi Statista.

Pokušaj očuvanja vrednosti nečije ušteđevine kada lokalne valute posustaju još je jedan podsticaj za ulaganje u kriptovalute, stavljajući Venecuelu, Argentinu i Tursku na kartu korisnika kriptovaluta.

FBI formira novu jedinicu zbog kriptovaluta

Pojedinci u zemljama u razvoju takođe koriste kriptovalute za međusobna plaćanja. U ovom segmentu visoko se rangiraju afričke zemlje poput Nigerije i Kenije. Afričke zemlje prednjačile su u usvajanju inovativnih P2P načina plaćanja, na primer mobilnog plaćanja, u procesu preskakanja opcija poput bankovnih transfera i onih digitalnih opcija plaćanja koje su vezane za njih.

Među razvijenim zemljama korišćenje kriptovalute bilo je najraširenije u zemljama engleskog govornog područja – pre svega u Sjedinjenim Državama, ali i Velikoj Britaniji, Kanadi, Južnoj Africi i Australiji.

Stigla nova prognoza: Bliži se sudnji dan za bitkoin?

Ekonomije u razvoju – Indija, Kina i Brazil – takođe su registrovane kao veliki korisnici. U slučaju intenzivne upotrebe Rusije i Ukrajine, Čejnanalisis ih povezuje s raširenim nepoverenjem u institucije i mogućim begom kapitala i izbegavanjem poreza.

Izvor: b92.net

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *