SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Region Srbija Vesti

Početak gradnje još jednog auto-puta

Danas su počeli radovi na deonici ka Sarajevu, od Sremske Rače do Kuzmina zajedno sa novim mostom na Savi (oko 1.320 metara), u Bosutu, u dužini od 19 kilometara.

Svečanom početku radova prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naglasio da se radi o veoma važnom delu auto-puta koji će spojiti zapadni Srem i celu našu zemlju sa Republikom Srpskom i BiH, na pravcu ka Sarajevu i Banjaluci i da bi trebalo biti gotov pre kraja 2023. godine. Piše RTS.

Premrežavamo novim auto-putevima i Mačvu i Srem i celu Srbiju novim auto-putevima – spajamo države i različite narode“, naglasio je Vučić na svom Instagram profilu.

Reč je o investiciji od 1,08 milijardi evra za gradnju auto-puta Sremska Rača – Kuzmin i Požega – Kotroman, dva kraka kroz Srbiju za autoput ka Sarajevu.

Vučić je rekao da će Srbija najviše investirati i u izgradnju deonica od Sremske Rače do Bijeljine i dodao da će na kraku od Požege do Višegrada biti izgrađena 62 mosta i 14 tunela.

Za Srbiju je važno da se poveže putni koridor 10 sa koridorima 5 i 7, kao i za ljude u BiH, rekao je Vučić.

Početku izgradnje trase auto-puta prisustvovali su i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktori „Koridora Srbije“ i „Puteva Srbije“, Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak, ambasador Turske Hami Aksoj i predstavnici izvođača radova.

Ukupna vrednost projekta izgradnje auto-puta Beograd – Sarajevo je oko četiri milijarde evra, koji delom treba da finansira i Turska.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *