SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Moravički okrug Srbija Vesti

Momirović: „Želeo sam i lično da se uverim kako teku radovi na ovoj saobraćajnici koja je od vitalnog značaja za Gornji Milanovac i njene građane“


Tokom vanrednog obilaska radova na obilaznici oko Gornjeg Milanovca, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović najavio je da će do maja sledeće godine ta opština dobiti pristupnu saobraćajnicu na auto-put Miloš Veliki.

Momirović, koji je radove obišao zajedno sa predsednikom Opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem, istakao je da je to najveća investicija u ovu opštinu u poslednjih 60 godina,saopšteno je na sajtu resornog Ministarstva.

„Želeo sam i lično da se uverim kako teku radovi na ovoj saobraćajnici koja je od vitalnog značaja za Gornji Milanovac i njene građane. Ako se zbog otežanih vremenskih uslova nije moglo raditi na gradilištu, radilo se na neophodnim propratnim radovima i nijednog trenutka se nije stalo. Saobraćajnica će biti izgrađena po svom savremenim standardima, do maja sledeće godine kako je prvobitno planirano i tu nema odstupanja. Ovo je projekat vredan 30 miliona evra koji se realizuje uz pomoć naših poslovnih partnera iz Kine“, naglasio je Momirović.

On je ukazao na to da će se izgradnjom planirane saobraćajnice povezati postojeća i buduća industrijska zona na teritoriji opštine Gornji Milanovac sa Koridorom 11 po najoptimalnijoj ceni.

Izgradnja obilaznice predstavlja novu vezu između državnog puta IB 22 (Ibarska magistrala) i auto-puta E763 „Miloš Veliki“ (petlja Takovo).

Dužina obilaznice iznosi približno 9,5 kilometara i projektovana je za brzinu od 60 kilometara na čas. Ugovorna vrednost projekta iznosi 30.498.281,81 evro, a predviđeni rok za završetak radova je maj 2023. godine. Izvođač radova je Power Construction Corporation of China Limited.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *