SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Magazin Srbija Sremski okrug Život

Ministarka Kisić u poseti udruženju žena iz opštine Stara Pazova


Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić danas je boravila u opštini Stara Pazova i tom prilikom razgovarala sa predstavnicama udruženja žena, čije su aktivnosti usmerene ka očuvanju tradicije, negovanju starih zanata, izradi rukotvorina, humanitarnom radu, naznačeno je na sajtu resornog ministaratva.

Obilasku i razgovoru prisustvovala je i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Žene su stub porodice, stub svoje radne sredine, imamo snagu, kapacitete i želju da naše društvo unapredimo u svakom smislu“, rekla je Kisić i dodala da joj je drago što su žene iz ovih udruženja posvećene afirmaciji ženskog stvaralaštva, očuvanju i negovanju tradicija i starih zanata i humanitarnom radu.

Kisić je uz čestitke povodom nastupajućeg praznika poručila da žene svojim zalaganjem menjaju svoje okruženje i pokazuju da kada se udruže mogu sve i da za njih nema granica.

Drage dame, želim da vam uoči 8. Marta poručim da samo zajedničkim snagama možemo postići još bolje rezultate, da budemo ravnopravne, da budemo cenjene, jer se jedno društvo, njegova kultura, njegov status, ugled i mogućnost napretka određuju po odnosu prema ženama“, poručila je Kisić.

Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović čestitao je ženama 8. mart i poželeo im da nastave svoj rad i aktivnosti i saradnju sa lokalnom samoupravom.

Foto: minrzs.gov.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *