SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Dogadjaji Srbija Zdravlje Život

Novootvoreno „Dedinje 2“ primiće nove pacijente već od ponedeljka


Danas je otvorena zgrada Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje 2“ u Beogradu.

Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministr zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar, a prvi operativni zahvat u novom, modernom, zdanju biće izveden već u ponedeljak.

Ovaj najsavremeniji institut te vrste u regionu prostire se na 14.000 kvadratnih metara, na četiri sprata, ima 108 bolničkih kreveta, četiri operacione i jednu hibridnu salu.

Vučić je, naglasivši da je čak 47 odsto smrtnih slučajeva od bolesti posledica srčanih i vaskularnih problema, zatražio od medicinskih radnika da učine sve kako bi se smanjile liste čekanja.

On je istakao da se u zdravstvo ulažu velika sredstva jer je to ulaganje u budućnost, u opstanak ljudi, napominjući da ostaje još mnogo posla u ovoj ustanovi jer, osim rekonstrukcije stare bolnice, mora da se reši i problem sa parkingom.

Prema njegovim rečima, na Dedinje 2 potrošeno je ukupno 50 miliona evra, a planirano je 40 miliona evra.

Lekari su mi rekli da će oboriti rekord već u utorak, i to sa 21 operisanim pacijentom, što je dvostruko više nego u naša najbolja vremena i bolje nego negde u Evropi, rekao je predsednik Srbije.

Direktor Instituta Milovan Bojić naglasio je da su uslovi rada i lečenja na najvišem svetskom nivou i da će pacijenti biti još uspešnije lečeni i brže vraćeni u društvo.

Na uslove koji su sad dobijeni čekalo se 25 godina, rekao je Bojić i najavio da će zgrada „Dedinja 1“ biti takođe rekonstruisana.

Foto. fb profil Aleksandar Vučić

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *