SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Sremski okrug Život

Ministar Udovičić: „Cilj nam je da motivišemo sve, posebno najmlađe, da uvrste sport u svoju svakodnevnicu“


Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić danas je posetio Osnovne škole “Triva Vitasović – Lebarnik” u Laćarku i “Zmaj Jova Jovanović” u Rumi, kao i Srednju stručnu školu “Borislav Mihajlović Mihiz” u Irigu.

Ministar je tokom posete podelio vredne komplete sportske opreme i rekvizita.

Udovičić se družio sa mladim sportistima Omladinskog fudbalskog kluba “Zeka Buljubaša” iz Ravnja, Fudbalskog kluba “Sremski vitezovi – Radnički” iz Iriga, kao i sa fudbalerima GFK “Sloven” koje je posetio u Sportskom centru “Gymnasium” u kom treniraju i svima uručio nove komplete sportske opreme.

Nastavljamo sa akcijom opremanja fiskulturnih sala i obilaska klubova jer nam je cilj da dođemo direktno i neposredno do svih iz našeg sistema i pošaljemo poruku da nam je podjednako važan svaki grad i svaka opština i to da svako dete ima jednako najbolje uslove da zavoli sport i bude deo našeg sistema, istakao je Udovičić.

Udovičić je poručio da je Ministarstvo omladine i sporta uvek tu da podrži naše sportiste, kako novom sportskom opremom i ulaganjima u sportsku infrastrukturu, tako i kroz neposredan razgovor jer je to jedini put da potpuno razume njihove potrebe i timski reše svi izazovi.

Cilj nam je da motivišemo sve, posebno najmlađe čiji su nam osmesi najjača pokretačka energija, da uvrste sport u svoju svakodnevnicu i da Srbija koja sport živi i slavi u svakom svom kutku ima najbolje opremljena mesta u kojima stasavaju šampioni, zaključio je ministar omladine i sporta.

Foto: mos.gov.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *