SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Obrazovanje Region Srbija Vesti

Brnabić: „U naš sistem dualnog obrazovanja ulazi gigant, najveći od najvećih – „Erbas“


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je juče obišla Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu, gde je potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vazduhoplovne akademije i kompanije „Erbas“.

Brnabić je tom prilikom istakla da nam saradnja sa „Erbasom“ otvara velike potencijale, dodavši da je to Evropa kojoj Srbija teži – Evropa saradnje, napretka i mira, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Premijerka je naglasila da „Erbas“ sinonim saradnje i evropskog jedinstva.

Za nas i ovaj primer to pokazuje, a transfer znanja vredan je koliko i same investicije, istakla je ona, izrazivši zadovoljstvo zbog toga što Vazduhoplovna akademija nastavlja tradicionalnu saradnju sa velikim evropskim vazduhoplovnim kompanijama.

Prema njenim rečima, u naš sistem dualnog obrazovanja ulazi gigant, najveći od najvećih – „Erbas“.

Brnabić je ukazala na to da je u nacionalnom vazduhoplovnom trening centru objedinjeno srednje i visoko dualno obrazovanje, kao i mogućnost razvoja neformalnog obrazovanja u skladu sa najvišim vazduhoplovnim standardima.

Ovaj centar će, kako je naglasila, po svojim kapacitetima biti među tri najveća vazduhoplovna centra za obuku u Evropi, na kome će se školovati kadrovi za potrebe domaćih i stranih kompanija i vojske i policije Srbije.

Ona je rekla da je ovo drugi put da posećuje Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu, kao i da je u prethodnom periodu obišla i deo te akademije u Beogradu, pri čemu je izrazila zadovoljstvo zbog toga što sve napreduje u skladu sa ustavljenom dinamikom.

Završili smo još jednu zgradu, a u međuvremenu smo postigli određene dogovore sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom odbrane kako bi se našli na usluzi Akademiji, kao i sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da dalje razvijamo ovaj projekat, navela je predsednica Vlade.

Brnabić je istakla da je ovaj projekat od strateškog značaja i za našu avio-industriju i za pozicioniranje Srbije ne samo u Evropi, već i u svetskim okvirima, kao snage u obuci pilota, avio-mehaničara i tehničara, ali i u smislu dualnog obrazovanja.

Foto: Srbija.gov.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *