SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekologija Srbija Vesti Život

Ministarka Kisić: Naš cilj je da u parkovima širom zemlje postoje inkluzivna igrališta, gde bi osobe sa invaliditetom mogle da provode svoje slobodno vreme

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović otvorile su u Hajd parku u Beogradu igralište za decu sa invaliditetom, gde su poručile da je to još jedan korak u izgradnji Srbije bez barijera, stoji na sajtu resornog Ministarstva.

Igralište je prvenstveno namenjeno deci i osobama sa inavlidetetom, kao i svoj deci.

Deca sa invaliditetom treba da imaju jednake mogućnosti kao i sva ostala deca i mi činimo sve da ona imaju najbolji mogući kvalitet života“, rekla je prof. dr Darija Kisić i dodala da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom svakog dana čine velike napore da se ruši jedna po jedna prepreka i da Srbija bude zemlja bez barijera.

Ovo inkluzivno igralište koje je namenjeno pre svega deci sa invaliditetom, je još jedan dodatni korak da stvaramo Savski venac bez barijera kao primer odlične prakse, rekla je prof. dr Darija Kisić, budući da će deca u novom parku, u prirodnom okruženju, moći da imaju različite fizičke aktivnosti i da se druže sa vršnjacima.

Ovde nećemo stati, naš cilj je da u parkovima širom zemlje postoje inkluzivna igrališta, gde bi osobe sa invaliditetom mogle da provode svoje slobodno vreme“, rekla je ministarka Darija Kisić.

Ministarka Vujović istakla je da je zajedničkim snagama države i lokalne samouprave omogućeno da sve kategorije stanovništva uživaju u biseru prirode u centru Beograda, kao i da je cilj da se parkovi širom Srbije pošumljavaju i da budu što pristupačniji svim građanima.

Izgradnju dečijeg inkluzivnog igrališta u Hajd parku iniciralo je i realizovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je izdvojilo 3,75 miliona dinara, u saradnji sa opštinom Savski venac, čiji je predsednik Miloš Vidović istakao da je cilj te opštine poboljšanje uslova života osoba sa invaliditetom i inkluzija u sve sfere života.

Ministarke Kisić i Vujović, predsednik opštine Vidović i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević posadili su drveće u Hajd parku, čime je on dodatno oplemenjen.

Foto: minrzs.gov.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *