SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Region Severnobanatski okrug Srbija Vesti

Početak rekonstrukcije i dogradnje graničnog prelaza Horgoš


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš na teritoriji opštine Kanjiža, naznačeno je na sajtu resornog Ministarstva.

Momirović je tom prilikom rekao da je „planirano proširenje lokacije graničnog prelaza Horgoš od izuzetne važnosti jer predstavlja deo evropskog Koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju“.

On je pozvao građane da se prevezu novim brzim vozom „Soko“, koji trenutno saobraća od Beograda do Novog Sada za svega 33 minuta, i da se uvere u to kako izgleda najbolja železnička infrastruktura i najbolji vozovi u Istočnoj Evropi.

Početku radova na graničnom prelazu Horgoš prisustvovao je i predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor, koji je izrazio zahvalnost ministru Momiroviću na podršci ovom bitnom projektu, koji otvara potpuno novu perspektivu za ovaj deo države.

Osim rekonstrukcije nekih od postojećih objekata, na ulazu u zemlju predviđena je izgradnja dve nove saobraćajne trake za putnička vozila, kao i dve za teretni saobraćaj, a reorganizacijom se obezbeđuju i dve trake za autobuse.

Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš potpisan je 16. decembra 2021. godine sa predstavnicima kompanije Jadran d.o.o., koja će biti izvođač na ovom projektu.

Ukupna ugovorena vrednost projekta iznosi 2.088.306.057,03 dinara sa PDV-om, a završetak radova je planiran za drugu polovinu 2023. godine.

Foto: mgsi.gov.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *