SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

beograd
Beogradski okrug Okruzi

Koje su najpopularnije lokacije za život u Beogradu?

Viši životni standard, bolje prilike za zaposlenje i školovanje, kao i brojni kulturni i zabavni sadržaji privlače mnoge da potraže svoje svetlo pod suncem u okrilju srpske prestonice. Život u glavnom gradu bez sumnje predstavlja jednu od najatraktivnijih solucija, kako za one koji su u potrazi za boljim uslovima za život i materijalnom sigurnošću, tako i za one koji su željni zabavnih i raznolikih iskustava. Upravo ove prednosti Beograd stavljaju na vrh liste najtraženijih lokacija u našoj zemlji i predstavljaju jedan od faktora koji omogućuje rast cena beogradskih stanova na tržištu nekretnina. Činjenica da su najviše cenjeni, sa druge strane, čini da stanovi u Beogradu budu i sjajna i isplativa investicija, te se za kupovinu nekretnine u glavnom gradu Srbije ne odlučuju samo privilegovani, već i oni koji žele da načine profitabilno ulaganje svojih sredstava i obezbede sebi sigurnost u ovom pogledu. Dok smo nekada govorili samo o krugu dvojke kao najpoželjnijoj lokaciji za život u glavnom gradu, izgradnja i širenje Beograda, kao i pomeranje fokusa na mogućnosti koje on pruža (a ne isključivo na svetla kojima nas obasjava) čini da danas govorimo i o određenim izmenama u pogledu popularnosti lokacija za život u prestonici.

Miran život nadomak prestoničke vreve: Palilula i Zvezdara

Iskustvo prestoničkog života svakako podrazumeva i gradska svetla, vrevu i živost gradskih ulica, kojih ne želimo u potpunosti da se odreknemo, ali istovremeno će mnogi od nas želeti i da ovo bude stvar izbora, a ne nužni deo svakodnevice. Za sve one koji žele da pomire potrebu za jednim tišim životom i dostupnost svih mogućnosti života u prestonici, Zvezdara i Palilula predstavljaju idealno rešenje. Ovi delovi Beograda nude svojim stanovnicima zaista sve, počev od prirode i mirnih krajeva za porodični život, pa do banaka, prodavnica i institucija kulture. Blizina centra je svakako jedan od značajnih benefita, koji nesumnjivo utiču na to da se stanovi u ovim delovima prestonice visoko cene na tržištu nekretnina (iako cene variraju u zavisnosti od četvrti za koju se opredelite). Pored blizine centra, sjajna saobraćajna povezanost i sa perifernim naseljima predstavlja veliki plus za sve one koji razmatraju život u jednoj od ovih beogradskih opština.

Atraktivne lokacije za porodice sa decom: Zemun i Novi Beograd

Veliki broj parkova, vrtića i škola na Novom Beogradu privlače sve više porodica sa decom da ovde pronađu svoj dom. Pored toga što je u pitanju sjajna lokacija za porodični život, Novi Beograd je opština koja se razvila u veoma perspektivan poslovni centar. Kej na Dunavu predstavlja jednu od najupečatljivijih prednosti Zemuna i mnogi ovaj deo Beograda smatraju i najlepštim zbog autentične arhitekture i uopšte stila koji dominira. Novom Beogradu i Zemunu ne manjka linija gradskog prevoza i ovo umnogome doprinosti tome da se najpopularniji stanovi u Beogradu prodaju upravo u ovim prestoničkim opštinama. S jedne strane, Novi Beograd i Zemun nude mogućnost distance od gradske vreve, dok sa druge strane stanovnici ovih opština ne osećaju da su uskraćeni za mogućnosti i sadržaje koje prestonica nudi.

Boemski dragulj prestonice: Dorćol

U okviru opštine Stari Grad, Dorćol zauzima naročito mesto kao naselje koje pleni kako svojom estetikom, kojoj na šarmu daju delovi koji su zadržali duh starog Beograda u kombinaciji sa modernom gradnjom, tako i činjenicom da se nalazi u samom centru prestonice i nudi direktno iskustvo prestoničkog života. Među turistima popularno nazvan Mali Berlin, Dorćol se ponosi brojnim autentičnim kafićima i interesantnim mogućnostima za ispunjeno i nadasve lepo slobodno vreme. Za Dorćol se mahom ne opredeljuju oni kojima je tih i povučen život na vrhu liste prioriteta, ali ovo ne znači da nije moguće naći mirniji kutak u ovom šarmantnom beogradskom naselju. Iako važi sa jedan od skupljih delova Beograda, Dorćol nudi i povoljnije opcije na svojoj periferiji.

Ukoliko tragate za najboljim rešenjem za pronalazak sopstvenog doma pod svetlima prestonice naše zemlje, razmislite pre svega o tome kakav stil života želite u njoj da vodite, te i kojim benefitima prestoničkog života se najviše radujete. Glavni grad Srbije zaista nudi najrazličitije solucije koje mogu da odgovaraju najrazličitijim senzibilitetima i potrebama, te ćete zasigurno pronaći u njemu svoj dom iz snova u kojem ćete stvarati nove i lepe uspomene.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *