SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Vesti

Mariji Nikolić je potrebna pomoć da se izbori sa opakom bolešću


Tridesetosmogodišnja Marija Nikolić iz Rujkovca iz okoline Medveđe boluje od karcinoma grlića materice koji joj je otkriven u trudnoći.

Jedna doza leka za imunoterapiju košta pola miliona dinara, te se porodica Nikolić obraća svim dobrim ljudima da svojim humanim gestom i dobročinstvom pomognu.

Invazivni karcinom grlića materice dijagnostifikovan joj je u petom mesecu trudnoće, kada je posle 11 godina očekivala drugo dete, koje je rođeno carskim rezom u sedmom mesecu trudnoće.

Od jula 2021. godine, Marija počinje tešku borbu sa opakom bolešću. Odstranjeni su joj materica i jajnici. Zbog metastaza imala je još tri operacije u abdomenu. Ugrađena joj je ileo stoma.

Godinu i po dana je primala hemo i zračne terapije.

Jednu dozu imunoterapije je već primila i potrebno je primati je na svake 3 nedelje.

Za prvih 6 ciklusa imunoterapije potrebno je 3 miliona dinara. Marija je bez posla. Suprug Dragiša radi u Kulturnom centru u Medveđi. Sa njegovom platom jedva podmiruju osnovne potrebe. Zbog toga im je neophodna pomoć ljudi dobre volje.

Nikolići su podigli kredit kako bi pokrili početak, ali novac nije dovoljan, za ostatak i nastavak lečenja.

­U akciju prikupljanja sredstava za Marijino lečenje uključile su se Dragišine kolege, dijaspora, Opština Medveđa. Hrabroj majci može da se pomogne i slanjem SMS poruke 1623 na broj 3030.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *