Obožavaćete ga: Najlakši recept za dansko pecivo sa krem sirom
Sastojci:
Jedno jaje plus jedno žumance
220 grama krem sira
Tri kašike šećera
Kašičica limunovog soka
¼ kašičice ekstrakta vanile
Pola kilograma smrznutog lisnatog testa (odmrznuti)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
Umutite jedno jaje sa kašičicom vode i odložite sa strane.
Umutite žumance sa krem sirom i šećerom, limunovim sokom i ekstraktom vanile, da dobijete glatku smesu.
Razvucite lisnato testo i isecite ga na kvadrate, pa ćoškove savijte ka unutra, a na sredinu kašičicom stavite malo smese sa krem sirom (nemojte da je razmazujete). Preko premažite testo umućenim jajetom pomešanim sa vodom, pa pospite malo šećera preko.
Pecite oko 18 minuta ili dok pecivo ne postane zlatno-braon. Ostavite da se ohladi, pa poslužite.
Prijatno!
Mondo.rs