SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport

Detaljna analiza kaže: Velikani autsajderi u Ligi prvaka, Real i Juventus ,,otpisani“



Još 12 klubova ostalo je u trci za trofej Lige prvaka za sezonu 2019/2020, a pojedini evropski mediji na temelju statistike te vlastitih podataka i algoritama napravili su analizu kojom su ocijenili ko ima najveće šanse da postane prvak Evrope.

Prema statističkim podacima i već pomenute analize, Manchester City je klub koji sa 30 posto šansi slovi za najvećeg favorita ove godine, dok je drugi njemački Bayern koji ima 22 posto. Treći je PSG sa 14 posto, dok je Barcelona četvrta i ima samo osam posto šansi.

Red Bull Leipzig također ima osam posto šansi,sedam posto ima Atletico Madrid, dok je Atalanta sedma sa pet posto šansi. Real Madrid, očekivano, nakon poraza od Manchester Cityja na svom terenu rezultatom 2:1 ima samo dva posto šansi, kao i Juventus koji je rezultatom 1:0 izgubio u prvom meču od Lyona. 

Lyon, Napoli i Chelsea imaju manje od 1 posto šanse, iako se čini da bi Lavovi iz Francuske nakon pobjede u prvom meču trebali biti nešto veći favoriti u odnosu na pomenute klubove, no ovaj postotak je nizak zbog činjenice da će Stara dama u top formi dočekati pomenute mečeve, dok Lyon prije Lige prvaka neće odigrati nijedan zvanični meč.

Chelsea je prvi meč od Bayerna izgubio rezultatom 3:0, dok je Napoli na svom terenu bez pogodaka remizirao sa Barcelonom. 

„Plesom kuglica“ u petak smo dobili parove četvrtfinala, a od ranije je poznato da će se igrati samo jedna utakmica bez revanša i to sve u Lisabonu.

Prije utakmica četvrtfinala odigrat će se i preostala četiri revanša osmine finala koja nisu odigrana zbog pandemije koronavirusa. U njima se sastaju Bayern i Chelsea, Barcelona i Napoli, Manchester City i Real te Juventus i Lyon.

Parovi četvrtfinala su:

Real/City – Juventus/Lyon
Leipzig – Atletico
Barcelona/Napoli – Bayern/Chelsea
Atalanta – PSG

Parovi polufinala su:

Real/City/ Lyon/Juventus – Napoli/Barcelona/ Bayern/Chelsea
Leipzig/Atletico – Atalanta/PSG

Ovosezonski četvrtfinali, polufinali i finale igrat će se u augustu na nokaut turniru u portugalskom Lisabonu. Neće biti revanša, a utakmice će se igrati na stadionima Benfice i Sportinga (Estadio do Sport Lisboa e Benfica i Estadio Jose Alvalade).

Ključni datumi:

7.-8. august: Revanš utakmice osmine finala
12.-15. august: Četvrtfinali (Lisabon)
18.-19. august: Polufinali (Lisabon)
23. augusta: Finale (Estadio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon)

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *