Lučen pasulj
Lučen pasulj (Recept)
Ovo je jedno od omiljenih predjela među decom. Ovaj pasulj se uglavnom priprema za slavu i za Badnje veče u vreme posta.
Lučen pasulj – Sastojci:
- 500 g pasulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašika brašna
- 20 cl ulja
- so
Za 6 do 8 osoba
Lučen pasulj – Priprema:
- Staviti pasulj u hladnu vodu, prokuvati 20 minuta i ponoviti proces 3-4 puta dok kora pasulja ne počne da se odvaja od zrna. Ispasirati pasulj i pomešati sa ulupanim belim lukom.
- Zapržiti blago brašno na ulju, dodati alevu papriku pa preliti pasulj i promešati. Posuti alevom paprikom i preliti vrelim uljem. Ukrasiti peršunom i po želji iscrtati linije nožem.
Izvor: Pčinjski 017 – Portal
Podeli sa prijateljima: