SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Lončar: U zdravstvene ustanove stiže 11 novih skenera i pet angio sala

Izvor: srbija.gov.rs

Ministarstvo zdravlja izdvojilo je pet miliona evra za nabavku 11 skenera i pet angio sala, izjavio je ministar Zlatibor Lončar, posle sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova koje će u narednom periodu dobiti novu opremu. Nova oprema trebalo bi da bude nabavljena u narednih 30 do 60 dana.

Zlatibor Lončar je izjavio da će skenere će dobiti KBC „Zvezdara“, KC Kragujevac, Opšta bolnica Valjevo, zdravstveni centri Negotin i Užice, Opšta bolnica Ćuprija, Zdravstveni centar Vranje, Opšta bolnica Loznica, ATD Beograd, kao i KCS i to jedan za Polikliniku i jedan za Urgentni centar.

Lončar je rekao da su urađene analize i da su skreneri bili stari do 12 do 17 godina, da su se često kvarili i bili van funkcije čekajući servis.

Napominje da je ministarstvo danas prebacilo novac bolnicama, a da je sa direktorima dogovoreno da sprovedu procedure nabavke u najkraćem mogućem roku, kako bi za mesec i po ili dva oprema bila stavljena u funkciju

„Ono što sam tražio danas da u najkraćem roku uz poštovanje svih zakonskih procedura, najtransparentnije moguće sprovedu procedure, da ih završe u mesec i po ili dva dana, da skeneri za to vreme budu u njihovim ustanovama. Da se obezbedi prostor, da se prilagodi i da se kadar dodatno osposobi da može da radi na tim skenerima. Da nastavimo onu tradiciju da od momenta kada stigne aparat da nema ni dana čekanja, nego da sve bude spremno, od prostora, kadra, materijala i svega onoga što je neophodno“, istakao je Lončar.

Izvor: RTS

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *