SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Korona Srbija Vesti

Krizni štab spreman da protestuje ukoliko dođe do popuštanja mera

Epidemiolog i član Kriznog štaba, Predrag Kon izjavio je danas da će medicinski deo štaba protestvovati ukoliko dođe do daljeg popuštanja mera, odnosno naglasiti da su protiv toga i dočeka Nove godine, prenose mediji.



“Spremni smo potpuno da znamo do znanja da smo protiv bilo kakvih popuštanja i organizovanja dočeka Nove godine, jer to bi jako moglo da pogorša situaciju, koja je još uvek takva da ne može drugačije da se zove nego vanredna. Mi jeste da imamo spuštanje krive, ali to je još daleko od toga da možemo da budemo zadovoljni. U takvim situacijama kada je virus još uvek aktivan, takvi događaji kao što su slavlja, nikako ne mogu da budu dopušteni. Medicinski deo kriznog štaba mora da bude potpuno jasan i glasan”, rekao je.

Kako je Kon naveo, oko 50.000 doza Fajzerove vakcine stići će u januaru, a u prvom kvartalu 2021. biće dopremljeno ukupno 290.000 doza.

Kon je rekao i da nema direktne informacije o tome kako se osećaju svi oni koji su primili vakcinu, ali da do sada ništa neuobičajeno nije prijavljeno.

Što se masovne vakcinacije tiče, Kon je poručio da će Fajzerova vakcina stizati svakih sedam dana u januaru a da se, uz to, očekuje i kineska Sinefarmova vakcina, kao i vakcina Sputnjik V.

Milena Mladenović/ Foto: Unsplash

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *