SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Pčinjski okrug Vesti

Jubilej Manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog – 13. juna

Narodni poslanik i šef OO SNS-a u Bujanovcu Nenad Mitrović pozvao je sve pravoslavne vernike da se 13.juna okupe u što većem broju kako bi uveličali ovaj jubilej – 950 godina Manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog.

-Ovo je izuzetan jubilej, 950 godina Manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog. Sveta liturgija počinje u 9 časova, a liturgijom će načelstvovati patrijarh srpski g Porfirije koji će dodatno dati težinu na vekovima postojanja naše svetinje. Manastir Prohor Pčinjski je najstarija srpska svetinja i trebalo bi da se naši vernici okupe toga dana u 8:30 u što većem broju , kako bi na veličanstveni način obeležili ovaj značajan dan  za našu veliku svetinju. Pokrovitelj proslave je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Centralna proslava jubileja – 950 godina Manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog i 700 godina od upokojenja drugog ktitora manastira Svetog kralja Milutina, zakazana je za 13. jun. Program obeležavanje počinje dan ranije u subotu 12. juna kada će biti održana Međunarodna konferencija na temu „Crkva pred izazovima savremenog sveta“. U ponedeljak 14. juna biće obeležena i eparhijska slava Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *