SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Srbija

Lokalne samouprave dobile ugovore za povećanje energetske efikasnosti

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović danas je u Kraljevu potpisala i uručila 67 ugovora o dodeli sredstava lokalnim samoupravama za povećanje energetske efikasnosti. Naznačeno je na sajtu Vlade Srbije.

„Poziv lokalnim samoupravama je trajao mesec dana, a za ove namene je opredeljeno milijardu dinara. Ovo je važan dan za državu, gradove i opštine, ali i za svako domaćinstvo koje će moći da zameni stolariju, izolaciju, kotlove za grejanje“, naglasila je Ministarka Mihajlović.

Slede pozivi za kompanije i građane, pri čemu prvi javni poziv ide prema kompanijama koje će morati da ispune uslove, odnosno da garantuju cenu, rokove i kvalitet. Rok za poziv kompanijama koje raspisuju lokalne samouprave biće 10. jul.

Zatim sledi poziv građanima sa kojima se potpisivanje ugovora očekuje u avgustu, koji su zainteresovani za ovaj projekat, pri čemu sve mora biti javno, dostupno i svi rokovi moraju biti poštovani. Sa radovima bi se krenulo u septembru.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *