SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Obrazovanje Srbija Vesti

Ulaganja u infrastrukturu na svim nivoima obrazovanja se nastavlja

U novoizgrađenoj Osnovnoj školi „Vera Miščević“ u Belegišu, danas su prijemu đaka prvaka prisustvovali predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete i prvi potpredsednik Vlade Branko Ružić.

Premijerka je svim učenicima koji su danas krenuli u novu školsku godinu poželela puno uspeha u godini koja je izazovna za sve zbog epidemije koronavirusa. Dodala je da država petu godinu za redom obnavlja škole po celoj Srbiji i da je u te svrhe uloženo više od 20 milijardi dinara.

Ministar Ružić je učenicima i svim zaposlenima u prosveti poželeo uspešnu školsku godinu, a đacima prvacima, kojih ove godine ima oko 65 000, poručio da za njih počinje jedno posebno razdoblje i da će im svako stečeno znanje biti korisno u daljem školovanju i životu, stoji na sajtu Vlade Republike Srbije.

On je naveo da je veoma ponosan jer od danas prvi čas školske godine započinje slušanjem državne himne, ocenivši da je poštovanje državnih simbola osnov poštovanja zemlje u kojoj živimo.

Ružić je objasnio da su škole dobile jasna uputstva i da je vrlo važno da se svi pridržavaju propisanih preventivnih mera i pravila koja su detaljno razrađena, ocenivši da su u tim okolnostima rizici u školama svedeni na najmanju moguću meru. On je rekao i da je cilj Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se nastavi ulaganje u infrastrukturu na svim nivoima obrazovanja i vaspitanja.

Tako je ove godine uloženo oko 900 miliona dinara kao investicija u osnovnom i srednjem obrazovanju. Primer opredeljenosti je ova nova škola u Belegišu koja je izgrađena uz poštovanje svih standarda.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *