SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Naša prestonica uskoro dobija metro

Na Makiškom polju u Beogradu danas su počeli radovi na nasipanju i pripremi terena na prostoru gde će biti izgrađen depo za metro.

Direktor preduzeća Mostogradnja ING Goran Petrović objasnio je obim i tok radova koji će se odvijati narednih 36 meseci.

„Depo metroa je, u skladu sa planom detaljne regulacije Makiškog polja, namenjen za smeštaj i održavanje celokupne vozne flote linije 1 Beogradskog metroa. Radovi se izvode na površini od 72 hektara na području između Obrenovačkog puta, odnonso Savske magistrale, ulice Bore Stankovića i postojeće ranžirne stanice u dužini od 2.242 metra i širine od 150 do 400 metara“, rekao je Petrović za Tanjug.

Projekat izgradnje beogradskog metroa veoma je važan za Srbiju i njenu prestonicu i daćemo svoj maksimum da radove završimo kvalitetno i na vreme, izjavio je ovlašćeni predstavnik kineske kompanije „Pauer Čajna“ Jang Bo.

U početnoj fazi velikog infrastrukturnog projekta kojeg naši građani čekaju decenijama, radiće se na infrastrukturi i nasipu budućeg depoa Beogradskog metroa, zatim sledi izgradnja pristupnih saobraćajnica, stanica i tunela.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *