SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Zasedala Posebna radna grupa za unapređenje prava nacionalnih manjina


Danas je u Palati „Srbija“ održan prvi sastanak Posebne radne grupe za pripremu teksta predloga akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina, saopštilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije.

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić rukovodiće ovom radnom grupom koja je sastavljena od predstavnika nadležnih institucija, nacionalnih saveta nacionalnih manjina i organizacija civilnog društva.

U radu Posebne radne grupe mogu učestvovati predstavnici drugih institucija, kao i stručnjaci, savetnici i konsultanti koji poseduju znanja relevantna za izradu ovog dokumenta, ali oni će biti pozivani po potrebi.

Podršku u ovom radu pruža Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu u okviru projekta „Promocija različitosti i ravnopravnosti u Srbiji”, koji je deo zajedničkog programa Evropske unije/Saveta Evrope „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022”, stoji na sajtu Vlade Republike Srbije.

U saopštenju se navodi da će, Akcioni plan biti baziran na Izveštaju o napretku u procesu pristupanja Srbije EU, preporukama iz Četvrtog mišljenja Savetodavnog komiteta o sprovođenju Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina, kao i zaključcima i preporukama iz Ex-post analize o realizaciji akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *