SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Vesti

Brnabić: Srbija opredeljena za očuvanje stabilnosti u regionu i BiH


„Situacija u Republici Srpskoj je teška i pred njom su veliki izazovi, Srbija nikada neće razmatrati uvođenje sankcija prema njoj i njenim legitimnim predstavnicima, što Milorad Dodik jeste“, izjavila je danas predsednica Vlade Republike Srbije.

Gostujući na Televiziji Pink ona je rekla da će se Srbija truditi da da sve od sebe kako bi doprinela stabilnosti u regionu i BiH.

Srbija poštuje BiH, ali i integritet Republike Srpske, sa kojom ima specijalne i paralelne veze i ponovila da je potrebno da Srbi u Srpskoj znaju da je Srbija uz njih i da će uvek biti, rekla je premijerka.

Dodala je i da je Vlada Srbije blizu odluke da poništi sve ugovore sa kompanijom „Rio Tinto“ koja je istraživala zalihe litijuma u oblasti Jadra radi izgradnje rudnika.

Kako je rekla, treba videti koliko i kako treba platiti prekide sporazuma, o čemu će još razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, piše na sajtu Vlade Republike Srbije.

O situaciji sa Novakom Đokovićem kazala je da je razgovarala telefosnkim putem sa ministarkom spoljnih poslova Australije, i da je razgovor bio konstruktivan. Srbija čini sve što je u njenoj moći da kako bi pomogla Novaku, ali će on ostati do konačne odluke u hotelu u kome je već smešten. Izdejstvovano je da dobije odgovarajuću hranu, kao i sprave za vežbanje, laptop i karticu za telefon.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *