SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Recepti Torte i kolači

Princes krofne – slasni desert!



Sastojci za testo:

  • 300 ml vode
  • 100 ml ulja,
  • 140 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 jaja.

Sastojci za fil:

  •  2 pudinga od slatke pavlake (može i od vanile)
  • 1 kesica šlaga
  • 1 margarin.

Priprema: 

Prokuvati vodu i ulje, dok ključa dodati brašno i prašak za pecivo, brzo izmešati i odmah skloniti sa vatre. Dodavati jaja jedno po jedno, svako da bude dobro sjedinjeno s testom pre dodavanja sledećeg. Špricem za tulumbe ili kašičicom vaditi testo i ređati na pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni do lepo ne narastu i dobiju lepu zlatnu boju.

Za fil skuvati dva pudinga po uputstvu s kesice, pa u topao puding ubaciti margarin sa sobne temperature. Umutiti da se lepo sjedini, pa dodati i umućen šlag.

Krofnice seći napola i puniti filom, poklapati i posuti šećerom u prahu. Ako želite da budu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon filovanja i stavljanja šećera. Ako želite da budu krckave, nemojte ih pokrivati folijom.

Nakon sto se lepo ohlade poslužite!

Prijatno!

Stil.kurir.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *