SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija

Državni zvaničnici građanima čestitali Božić

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je Božić Sinodu Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu i vernicima koji jedan od najvećih hrišćanskih praznika slave po Julijanskom kalendaru i poručila da vreme u kojem danas živimo, pokazuje svu snagu zajedništva i nedvosmisleno ukazuje na vrednosti koje nas ujedinjuju.

„Ovo je vreme nemerljivih izazova za naš narod i zemlju, a borba za svaki ljudski život i dostojanstvenu svakodnevicu, prioritet je svih nas. Ta borba biće uspešna samo ako nastavimo da zajedno, u duhu najradosnijeg hrišćanskog praznika, stvaramo poverenje i verovanje u to da nijedna prepreka koja se nađe pred nama nije nepremostiva“, navela je Brnabić.

Predstavnici Skupštine grada Beograda čestitali su danas Božić svima koji ga slave po starom, Julijanskom kalendaru, sa željom da im praznično raspoloženje protekne u znaku mira, ljubavi i sloge i porukom da su ljubav prema bližnjem, nada u bolje sutra i vera ono što svima pomaže da prebrode teške trenutke.

Gradonačelnik Zoran Radojičić poručio je da taj najradosniji praznik treba proslaviti i obeležiti u duhu tradicije, sa svojom porodicom i najbližima.

Izvor: Tanjug

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *