SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Brnabić: Nastavljamo da olakšavamo život građanima

Danas su u Drugom osnovnom sudu u Beogradu predstavljene nove usluge e-Uverenja. Ovom događaju prisustvovala je i premijerka Ana Brnabić.

Ona je ovom prilikom izjavila za medije:

„Nastavljamo da olakšavamo život građanima, nastavljamo da uvodimo elektronske usluge, nastavljamo da služimo svim našim građanima i našoj privredi kao servis, umesto da oni nama budu kuriri i da idu s jednog šaltera na drugi šalter Javne uprave, sakupljaju papire i donose onda nama da bi mi izdali njima još jedan papir. Mi smo 2016.godine trasirali jasan put reformi Javne uprave, kada kažem Javne uprave onda mislim i na organe državne uprave, ali takođe i na lokalnu samoupravu i na sve ostale organe, ili grane vlasti uključujući i pravosuđe. Ja želim da se zahvalim pravosudnom sistemu što su sarađivali sa nama kao izvršnom vlašću na ovome, oni zaista to nisu morali ali su želeli da isprate taj trend, da isprate trend koji ustvari omogućava nama, ne samo da budemo u potpunosti servis svima, našim građanima, našoj privredi, već da zahvaljujući elektronskim uslugama budemo taj servis građanima i privredi i bukvalno 24 časa, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini. Dakle više ne morate da izađete sa posla da bi čekali u redu, na nekom šalteru da dobijate ova uverenja, već to možete da uradite i nakon posla i rano ujutru, i tokom noći i država će vam tu uslugu pružiti u tom trenutku“.

Ove tri nove usluge razvijene su u saradnji Vlade Srbije, Ministarstva pravde i Kancelarije za IT i e-Upravu. Njihov cilj je olakšanje građanima prilikom pribavljanja dokumenata. Na portalu e-Uprave svi zainteresovani će moći da sa nekoliko klikova dobiju ta dokumenta, kao npr. da se protiv nekog fizičkog ili pravnog lica ne vodi krivični postupak i da nije osuđivano.

Foto: wikipedia

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *