SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Sport Vesti

Tokio: Odbojkašice i košarkašice boriće se za bronzu, vaterpolisti za zlato i Jovana Preković osvojila zlatnu medalju


Od današnjeg takmičarskog dana na OI očekivalo se malo više, bar što se tiče navijača Srbije, koji nisu želeli ovakve rezultate na početku. U dva susreta između Srbije i SAD-a, u oba su Amerikanke bile uspešnije. Realno govoreći u košarci su i bile favoritkinje ali u odbojci sigurno da nisu.

Odbojkašice su poražene maksimalnim rezultatom, 3:0 u setovima – 25:19, 25:15 i 25:23. Nisu ličile na one devojke koje su pobedile Italiju identičnim rezultatom. Bez obzira na ovaj poraz ostaje im borba za bronzu i šansa da se osvoji medalja na ovim OI.

Košarkašice su takođe ubedljivo poražene od Amerikanki rezultatom 79:59 – 25:12, 16:11, 17:16, 21:20. U prvom poluvremenu je već bilo rešeno pitanje pobednika. Kao i za odbojkašice, tako važi i za košarkašice, ostaje borba za bronzanu medalju, nije sve izgubljeno.

Vaterpolisti Srbije u drugom međusobnom meču na ovim OI odneli su pobedu u poslednjim trenucima meča rezultatom 10:9 – 2:0, 2:5, 1:2, 5:2, i uspeli da se revanširaju Špancima za poraz u grupnoj fazi takmičenja. Ovom pobedom Srbija će imati priliku da obrani zlatno osvojeno na prethodnim OI. Protivnik u finalu biće reprezantija Grčke koja je prethodno pobedila Mađarsku.

I za kraj, naša karatistkinja Jovana Preković osvojila je zlatnu medalju. Danas je imala savršen učinak i pobedila u svim borbama.

Foto: oks.org.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *