SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Nauka Obrazovanje Srbija Vesti

Otvoren konkurs za zapošljavanje mladih istraživača

Mladi istraživači u Srbiji imaju priliku da se prijave na konkurs Istraživačko-razvojnog instituta za veštačku inteligenciju i time postanu deo tima koji će kreirati budućnost veštačke inteligencije u Srbiji i regionu, a jedinstvenu priliku imaju studenti koji su stekli znanja iz oblasti veštačke inteligencije (računarski vid, razumevanje i generisanje govora i teksta i drugo).

Kako je saopštila Vlada Republike Srbije, Javni konkurs za zapošljavanje na određeno vreme otvoren je do petka, 15. oktobra, i na raspolaganju je zainteresovanim kandidatima koji su znatiželjni da istraže nepoznato i da rade u multikulturalnoj i multinacionalnoj organizaciji u oblasti veštačke inteligencije, poseduju diplomu osnovnih i master studija, kao i kandidatima koji su upisali doktorske studije u oblasti tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih ili društveno-humanističkih nauka.

Izabrani mladi istraživači imaće priliku da rade na tehničkim zadacima, objavljuju radove na priznatim konferencijama i u stručnim časopisima, ali i da sarađuju sa svetski poznatim mentorima i saradnicima.

Kao poseban deo tima, njihov zadatak je da se bave naučnoistraživačkim radom, da učestvuju u pripremi, prijavljivanju i realizaciji nacionalnih i međunarodnih naučnoistraživačkih projekata i da učestvuju u poslovno-tehničkoj saradnji sa privredom.

Detaljne informacije o načinu konkurisanja mogu se pronaći ovde, a za dodatna pitanja na raspolaganju je elektronska pošta office@ivi.ac.rs.

Istraživačko-razvojni institut za veštačku inteligenciju je prvi institut u Srbiji i regionu koji se bavi istraživanjem veštačke inteligencije i njene primene u različitim oblastima.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *