SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Region Srbija Vesti

Srbija i Grčka tradicionalni prijatelji i saradnici


Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković zahvalio se Grčkoj koja svesrdno pruža podršku našoj zemlji i preneo pozdrave našeg predsednika Aleksandra Vučića.

Selaković se danas u Atini sastao sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što dve zemlje tradicionalno i istorijski održavaju dobre odnose. Stoji na sajtu resornog ministarstva.

Mentalitetska i duhovna bliskost naša dva naroda krunisani su, prema rečima ministra Selakovića, 2019. godine Sporazumom o strateškom partnerstvu.

„Grčka podrška je prisutna u za dva nama izuzetno bitna pitanja, jedno je podrška pitanju od vitalnog značaja, a to je podrška našem teritorijalnom integritetu i suverenitetu kada je reč o Kosovu i Metohiji, i izražavamo nadu da će se ta podrška nastaviti. Drugo je podrška našem članstvu u EU“, kazao je Selaković.

Selaković je izrazio očekivanje i da će se po smirivanju epidemiološke situacije održati Četvrti sastanak Visokog saveta za saradnju dve zemlje.

Grčka je jedan od najvećih investitora u našu privredu, kazao je Ministar i dodao da stoji otvoren poziv grčkim kompanijama da nastave da ulažu u Srbiji.

Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu zahvalila se našoj zemlji na pomoći u vreme letošnjih požara i dodala da će i ubuduće Srbija i Grčka svoje redovne veze održavati na najvišem nivou.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *