SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Selaković: Srbija se zalaže za obezbeđivanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Zapadnog Balkana

Saradnja sa UN i svim telima te svetske organizacije jedan od prioriteta naše zemlje, rekao je ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković tokom sastanka sa specijalnom savetnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za prevenciju genocida Alis Vairimom Nderitu.

„Srbija je opredeljena za saradnju na planu prevencije genocida i pronalaženje odgovarajućih rešenja za pomirenje i uklanjanje posledica ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti počinjenih u sukobima bilo gde u svetu“, istakao je ministar Selaković.

Šef diplomatije je rekao da se Srbija zalaže za obezbeđivanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Zapadnog Balkana. Posvećeni smo unapređenju odnosa i saradnje sa svima iz regiona, na osnovu poštovanja međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih država članica Ujedinjenih nacija.

Srbija je privržena svim međunarodnim normama, napominjući da je važno da svi koji su počinili zločine budu identifikovani, izvedeni pred lice pravde, kao i da je obaveza svih u regionu da se istim intenzitetom suoče sa ovim pitanjem, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Foto: FB Nikola Selaković

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *