SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Dogadjaji Srbija Vesti

Pošta Srbije razvija projekat eNotar

Petogodišnje Savetovanje javnih beležnika održano je danas na Kopaoniku. Cilj je bio razmena iskustava i analiza i rešavanja spornih pitanja koja se javljaju u javnobeležničkoj praksi. Ovom događaju prisustvovala je i delegacija Pošte Srbije na čelu sa vršiocem dužnosti direktora Zoranom Đorđevićem.

Prilikom svog obraćanja, on je predstavio projekat eNotar na čijem razvoju radi Pošta Srbije.

„Kao informacioni sistem za arhiviranje javnobeležničke dokumentacije eNotar će u prvoj fazi obuhvatiti digitalizaciju i centralizaciju javnobeležničke građe, dok će u narednim fazama omogućiti i korišćenje arhiviranih dokumenata za potrebe pravosudnih organa, državnih organa, privrede i građana“, objasnio je Đorđević.

Dodao je da se rad Pošte Srbije intenzivno unapređuje na svim poljima, kao i da ovo preduzeće inovativno ide napred sa željom da iskoristi sve što digitalizacija pruža, stoji na sajtu Pošte Srbije.

U ime Pošte Srbije, o razvoju i realizaciji ovog projekta, govorila je i direktorka Funkcije informacionih tehnologija, elektronskih komunikacija i razvoja Pošte Srbije Milica Spasić.

Ovaj značajan projekat sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom pravde i Javnobeležničkom komorom Srbije.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *