SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Srbija Svet Vesti

Na prestižnom Mišlenovom vodiču sada se nalazi i naša zemlja

Prema saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i ugostiteljstva na Mišlenovom vodiču našlo se 14 beogradskih restorana, od kojih je Iva New Balkan Cuisine dobio oznaku ,,Bib Gourmand”, koju dobijaju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta i koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

Ministarka Matić nije krila zadovoljstvo ocenivši da je izuzetna čast i prestiž naći se na ovoj, svetskoj gastronomskoj mapi.

„Beograd je još jednom dokazao da je vrhunska gastronomska destinacija na međunarodnoj sceni, koja nudi bogata, raznovrsna i dinamična gastronomska iskustva. Ovo priznanje kvalitetu i autentičnosti naše kulinarske delatnosti je od velikog značaja za celokupnu turističko-ugostiteljsku privredu kao podsticaj dostizanju vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivosti, ali i veće vidljivosti i promocije turističke ponude naše zemlje”, istakla je ona.

Beogradski restorani koji su svrstani u kategoriju preporučenih su Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište i Langouste, kao i restoran Bela Reka, koji je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva turizma, posebno prepoznat zbog svoje posvećenosti održivom razvoju i činjenice da su sastojci koji se koriste za pripremu hrane u ovom restoranu potpuno organski i dolaze sa Homoljskih planina.

Foto: Pexels

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *