SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Potpisani ugovori za kupovinu minibuseva sa predsednicima 18 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić potpisao je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva sa predsednicima 18 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji.

Za ovu namenu, kako prenosi Alo, iz budžeta je izdvojeno oko 120 miliona dinara i minibusevi kupljeni ovim sredstvima služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. Na ovaj način stanovnicima sela omogućiće se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmladjima, sportske i kulturne aktivnosti.

Ovaj program direktno će doprineti rešavanju problema prevoza u 479 sela širom Srbije, a koristiće ga nedeljno čak 17.000-18.000 putnika.

„Minibusevi su tu, obezbedili smo sredstva. Sada je sve na ljudima iz lokalnih samouprava da racionalno gazduju, da održavaju vozila, da obezbede gorivo i vozača. A seljani neka ocenjuju. Ovo je samo prvi korak. I zato će nam od posebnog značaja biti njihovo mišljenje „, rekao je Krkobabić posle potpisivanja ugovora.

Ministar je najavio sveobuhvatan program rešavanja gorućeg problema prevoza za žitelje sela Srbije, posebno u rubnim i devastiranim opštinama.

U izradi programa aktivno učešće imaće Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu i relevantne naučne ustanove.

Među potpisnicama ugovora su Кuršumlija, zatim, slede Bosilegrad, Crna Trava, Gadžin Han, Lebane,Trgovište, Babušnica, Rekovac, Aleksandrovac, Užice,..

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *