SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Apel građanima da tokom grejne sezone i predstojećih praznika ne ostavljaju svoje uključene elektro – uređaje bez nadzora

Tokom zimskog perioda, ali i tokom praznika, prethodnih godina je zabeležen povećan broj požara sa najtežim posledicama u prestonici i našoj zemlji.

Tim povodom je Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, Miloš Majstorović apelovao na naše građane da ne ostavljaju bez nadzora elektro-uređaje, kao i da povedu računa o starijim sugrađanima koji su u tom periodu najugroženiji.

„Nemar, nepažnja, ponekad i namera izazivaju ove požare. Svi elektro-uređaji koje koristimo u domaćinstvu su potencijalni izazivači, kao i otvoreni plamen. Kad tome dodamo i novogodišnje ukrase koji koriste električnu energiju opasnost je još veća“, upozorio je on.

Majstorović je savetovao da u narednom periodu naši sugrađani povedu računa o korišćenju ukrasa na zavesama i jelkama, i naglasio da obavezno pre upotrebe provere da li su ispravni.

Prema njegovim rečima, nove ukrase treba da kupuju u prodavnicama koje izdaju atest, a najbitnije je da nikako, nijedan elektro-uređaj, pa tako ni ukrase, ne ostavljaju bez nadzora po napuštanju prostora.

On je istakao da je, nažalost, u Republici Srbiji, i protekle i ove godine, povećan broj smrtno stradalih osoba u požarima.

Većinom su to naši stariji sugrađani. Ovog puta apelujemo na mlade da povedu računa o njima na taj način što će otkloniti sve potencijalne opasnosti koje mogu da izazovu požar, kako bi se smanjio broj smrtno stradalih, naglasio je Majstorović.

Foto: Pexels

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *