SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Dogadjaji Vesti

Tehnološke kompanije donirale za decu u domovima i prihvatilištima



Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić posetila je danas Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi i tom prilikom uručila donacije koje je to ministarstvo obezbedilo, u skladu sa potrebama te ustanove.

Matić je štićenicima i zaposlenima u Domu, koji obezbeđuje dnevni boravak za decu iz socijalno ugroženih porodica i urgentno prima žene i decu žrtve nasilja, čestitala novogodišnje praznike.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija inicira donacije tehnoloških kompanija za decu u domovima i prihvatilištima širom Srbije, rekla je ministarka.

Na ovaj način naš najuspešniji sektor pruža pozitivan primer društvene odgovornosti i solidarnosti, a i motiviše decu da se zainteresuju za tehnologiju i digitalnu perspektivu koja im može omogućiti bolji život, poručila je ministarka.

Ona je ukazala na značaj digitalne pismenosti i bezbednosti, pri čemu je uputila poziv deci, kao i drugim štićenicima Doma, da se o onlajn opasnostima informišu putem Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu besplatnim pozivom broja 19833.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi obezbedilo frižider, zamrzivač, mašinu za pranje sudova i pet noutbuk računara, dok su deca dobila i slatke paketiće.

Foto: wikipedia

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *