SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Severnobanatski okrug Sport

Ministar sporta u poseti Severnobanatskom okrugu

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas Kikindu, Kanjižu, Adu i Mol, u okviru svojih redovnih poseta lokalnim samoupravama, sportskim organizacijama i školama širom Srbije.

Udovičić je tokom posete Severnobanatskom okrugu, u društvu pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste, razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava, škola, mladim sportistima i mladima o važnosti daljeg razvoja sporta i sportske infrastrukture i načinima za unapređenje sistema sporta na lokalu, saopšteno je na sajtu resornog Ministarstva.

Ministar je svoju posetu započeo u Kanjiži, gde je obišao Sportsko-rekreativni centar „Partizan” i Plivački klub „Šark”.

Kanjiža je prepoznala značaj ulaganja u razvoj sporta, u šta smo imali priliku da se uverimo danas prilikom posete SRC „Partizan” i druženja sa mladim plivačima. Siguran sam u to da, uz podršku trenera i svakodnevni rad, neće izostati ni sportski rezultati, izjavio je Udovičić.

On je u Kikindi obišao Gimnaziju „Dušan Vasiljev”, Ekonomsko-trgovačku školu i Rukometni klub „Kikinda” i učenike i sportiste obradovao novom sportskom opremom i rekvizitima.

Udovičić je napomenuo da je cilj Ministarstva omladine i sporta da iz godine u godinu raste broj dece širom Srbije kojima će sport biti dostupan pre svega u fiskulturnim salama i školskim igralištima.

Upravo se tu i prave prvi sportski koraci i stvaraju budući šampioni i reprezentativci. Rukometaši i rukometašice su ponos Kikinde, jer redovno postižu uspehe i svrstali su se među najbolje ekipe Srbije, ali i Evrope, što su rezultati za poštovanje. Upravo su oni najbolji primer i inspiracija mlađima da pristupe sportu, istakao je ministar.

On je posetio i Osnovnu školu „Čeh Karolj” u Adi i Fudbalski klub „Bačka” u Molu, gde je sa osnovcima i mladim fudbalerima razgovarao o svim prednostima koje pruža sport, a posebno o velikim prijateljstvima i druženju koji počinju na sportskim terenima.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *