Tema koja je POSVAĐALA žene u Srbiji: Ko sedi napred u autu – majka ili supruga?

Tema koja je POSVAĐALA žene u Srbiji: Ko sedi napred u autu – majka ili supruga?

Na ovu, naizgled beznačajnu temu, o tome ko sedi napred u autu – supruga ili majka, povela se nedavno opasna debata na najvećem ženskom forumu, Ana.rs. I dok su jedne predstavnice ženskog roda žestoko branile tvrdnju da je ženi uvek mesto pored muža, druge su mišljenja da svi koji se svađaju oko ovakvih stvari neće daleko dogurati.

Ko sedi napred u autu - majka ili supruga muškarcima najčešće nije važno
KO SEDI NAPRED U AUTU – MAJKA ILI SUPRUGA MUŠKARCIMA NAJČEŠĆE NIJE VAŽNOFOTO: PROFIMEDIA

Kad se sve sagleda, kao pitanje se nameće zašto je ženama ova tema toliko važna, iako je za muškarce najčešće nebitna i beznačajna.

– Ova tema je značajna onim ženama kod kojih uloga supruge i uloga majke nisu jasno definisane. Ukoliko su majka i/ili supruga nesigurne u vezi sa svojom pozicijom u muškarčevom životu, veće su šanse da će se opterećivati ovim stvarima. Naravno, treba uzeti u obzir i bonton određene sredine, kao i praktične razloge. Da li je prednje sedište udobnije za stariju ženu – kaže Leo Ivanišević, psiholog.

On ističe da ukoliko se previše opterećujemo mestom sedenja u kolima, to može da ukaže i na problematičan odnos sa svekrvom. Nažalost, mnoge balkanske majke nesvesno odgajaju sinove kako bi ih zauvek držale pored sebe. Takvim majkama nijedna snaja nije dovoljno dobra jer joj svaka „oduzima“ sina, pa je mesto u kolima idealan povod da muškarac pokaže koju od njih dve ipak više voli.

– Auto je samo auto, a sedišta su samo sedišta. Značenja koja im mi pridajemo su ono što može dovesti do potencijalnog sukoba ili dilema – ukazuje Ivanišević.

Izvor: Blic žena

Podeli sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *