SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Politika Srbija Vesti

Predsednik Srbije: neće biti potpisivanja nezavisnosti Kosova

Na sednici Glavnog odbora SNS-a, predsednik stranke i Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija biti izložena velikim pritiscima, da mora da učestvuje u dijalogu ali da neće potpisati nezavisnost Kosova.

„U prethodnoj godini Srbija je nastavila svoj najbrži rast, niko nije bio ni blizu nas. Mi smo 2014. bili četvrti u regionu po visini plate. Bosna i Hercegovina je bila ispred nas. Danas je Srbija po visini prosečne plate u regionu ubedljivo prva“, kazao je Vučić.

To je omogućeno zahvaljujući usvešnim reformama koje su sprovene u predhodnom periodu.

Saradnja će biti nastavljena sa onima sa kojima se sarađivalo i do sada, ali i sa drugim političkim partijama. „To ne znači da ćemo da pravimo jednu partiju, ali to znači da smo spremni da razgovaramo o svim modalitetima saradnje“, rekao je Vučić.

„Suština vođenja zemlje je da samostalno donosite odluke“, naveo je Aleksandar Vučić.

„Ne mogu da vam kažem koliko mi se gade ljudi, koji misle da će ih ambasadori dovesti na čelo stranke. Takvih ima i u našoj i u drugim strankama. Ljudi hoće da se naš narod pita, a ne ambasadori i tajkuni. Dok smo ovde, dok je Srpske napredne stranke Srbija će da donosi odluke“, poručio je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na dešavanja u Crnoj Gori.

Srbija mora da bude uvek kriva, i da će biti jedino dobra ako ne bude pitala za 29 posto Srba koji žive u Crnoj Gori, zaključio je on.

Foto: sns.org.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *