SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Bujanovac Politika Vesti

Da li su pritisci iz Tirane doprineli boljem životu stanovnicima opštine Bujanovac?

BUJANOVAC, 09. maj 2021. (SRB – INFO– Po rečima Milice Milanović, odbornice Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Bujanovac, godinu dana je prošlo od uspostavljanja svealbanske vlasti, koju su formirali lideri albanskih partija i na taj način isključili iz društvenog i političnog života 42 procenata Srba i 8 procenata Roma.

Oni su ostali bez prava na učestvovanje u vršenju vlasti, i bez prava da se njihov glas čuje. Ovakva politika ne ide u prilog nikome, a toga su svesni i sami akteri svealbanske koalicije, i pripadnici njihovih partija. Jedino multietnička vlast, u kojoj će zajedno učestvovati Srbi, Albanci i Romi, može izroditi prosperitet, mir i stabilnost, vlast kojoj će bezrezervnu podršku i legitimitet dati ne samo državni vrh Republike Srbije, već i najače države u Evropi i šire.

Ako se osvrnemo na prethodnu godinu, čini se da se aktuelna svealbanska vlast nije pomerila sa početne tačke, odnosno nule. Potpomognuti vetrom u leđa od strane Tirane, lideri partija koje čine svealbansku vlast, obećavali su previše. Obećavali su investicije, nova radna mesta, otvaranje fabrika, a jedino što su uslovno rečeno obezbedili je državni novac koji Republika Srbija za Opštinu Bujanovac usmerava preko Koordinacionog tela, preko resornih ministarstava, programa, projekata, transfera, dakle novac države koju aktuelna svealbanska vlast ne priznaje kao svoju. Postavlja se pitanje, da li je ovakva vlast opravdala pre svega sopstvena očekivanja, očekivanja žitelja opštine Bujanovac, ali i sopstvenih birača, zabrinuto je rekla Milica.

Kao odbornica  u Skupštini opštine Bujanovac, ispred koalicije Aleksandar Vučić – za našu decu i predstavnica omladine, koja svoju budućnost vidi i gradi na ovom području, želim da se javno obratim i poručim liderima albanskih partija. “Politika koju vodite vraća nas vekovima unazad i produbljuje jaz, mržnju i netrpeljivost između srpskog i albanskog stanovništva u opštini Bujanovac”, konstatovala je Milanović.

Diskriminaciju, kao jedini adut koji upotrebljavate protiv politike Aleksandra Vučića, koja je anpasan neosnovana, propagirate i sprovodite upravo Vi nad srpskim stanovništvom.

“Zajednički suživot u svim sferama društvenog, ekonomskog i političkog života Srba, Albanaca i Roma, a ne isključivost, je primarna i jedina ideja vodilja koja može doprineti prevazilaženju razlika, podizanju svesti, ekonomskom progresu i najbitnije boljem životu stanovnicima opštine Bujanovac”, izjavila je na kraju Milica Milanović.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *