SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Bujanovac Politika Vesti

Ljubisavljević: Svakodnevni problemi građana u drugom planu monoetničkoj vlasti

Bujanovac 06. jun. 2021.godine – Dejan Ljubisavljević, odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Bujanovac, ističe da je prošlo gotovo godinu dana od lokalnih izbora u opštini Bujanovac, i pita se šta se promenilo za ovih godinu dana, da li građani Bujanovca žive bolje, ili će na neke bolje dane još morati da čekaju.

„Nažalost, nije se puno toga uradilo po pitanju boljitka za građane opštine Bujanovac. Razlog tome nedvosmisleno treba tražiti u odluci albanskih lidera da posle okončanja izbora formiraju tzv. svealbansku koaliciju,  prvi put posle 2002. i na taj način isključe iz lokalne vlasti i Srbe i Rome koji čine preko 50% populacije. Da je taj njihov potez poguban i katastrofalan po sve stanovnike opštine Bujanovac, vidi se danas, godinu dana posle izbora, i videće se čini mi se i u buduće još više ukoliko se stvari ne promene. Formiranjem ove monoetničke vlasti bačeno je prethodnih osamnaest godina napora da se Bujanovac konačno pokrene, da se dovedu investitori i otvore nova radna mesta čime bi se sprečio odlazak mladih ljudi. Mi u Bujanovcu živimo zajedno i živećemo zajedno bez obzira na ovakve loše poteze albanskih lidera“, objasnio je za portal SRB-info Ljubisavljević.

Ne trpe samo Srbi posledice formiranja ove nesrećne koalicije u Bujanovcu, već i Romi a i Albanci, tj. običan albanski narod, jer nije ispunjeno nijedno predizborno obećanje koje su dobili od onih kojima su dali svoj glas i svoje poverenje. Bujanovac nikada prljaviji nije bio, djubre je na sve strane, kontejneri se ne čiste redovno, psi lutalice postaju sve veća opasnost za građane. Umesto da se bavi tim problemima koji svakodnevno muče sve građane Bujanovca, gospoda lideri albanskih partija se bave nečim čemu nisu dorasli, niti su kompetenti da se time bave, a to su globalna politička pitanja i makro-ekonomske teme.

 U Rakovcu, na primer, gotovo celog leta nema vode. Neprihvatljivi su razlozi koje JKP „Komunalac“ iznosi kao opravdanje za svakodnevne restrikcije vode, a to je da su im pumpe stare i da je potrošnja vode velika. Kako to da Veliki Trnovac nema taj problem? Meštani Rakovca dobijaju svakog meseca račune za vodu koje na vreme izmiruju, i normalno bi bilo da ono što plate i dobiju, a to je kontinuirano snabdevanje vodom, naveo je odbornik SNS-a u Skupštini opštine.

Deponija u Rakovcu gori gotovo neprekidno, čime se direktno ugrožava zdravlje ljudi. Iako su obećali da će taj problem biti rešen još prošle godine, svedoci smo da nije urađeno ništa.

Svi ovi, a i mnogi drugi obični problemi koji muče građane Bujanovca, nikako da dopru do svesti lokalnih moćnika iz tzv. „svealbanske“ koalicije, jer zaista ne znam kako će oni opravdati poverenje koje su dobili od svojih birača. Svoju nemoć da rešavaju nagomilane probleme prikrivaju svakodnevnim kukanjem da su tobož oni diskriminisani iako apsolutno sve javne funkcije u opštini obavljaju iskuljučivo Albanci.

Do narednih lokalnih izbora ima još tri godine. Dovoljno vremena da se sve greške isprave. Naravno, pod uslovom da se albanski lideri dozovu pameti, jer su i sami shvatili da nema ništa od suludih obećanja onih koji su ih nagovorili na ovakav suicidan potez.

Jedino je multietnička vlast garant mira i stabilnosti u Bujanovcu, jedino je učešće koalicije oko Srpske napredne stranke u lokalnoj vlasti garant ekonomskog napretka Bujanovca, zaključio je Ljubisavljević.

Gospodo albanski lideri, dozovite se pameti, krajnje je vreme. Bujanovac to od vas očekuje! – poručio je na kraju Dejan Ljubisavljević.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *