SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Zdravlje

Predsednik Srbije posetio novu salu za neurointervencije u bolnici „Sveti Sava“ u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas su posetili Specijalnu bolnicu za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava” u Beogradu.

Povod posete je nova sala za neurointervencije u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa najsavremenijom mašinom za dijagnostikovanje cerebrovaskularnih oboljenja.

Obraćajući se medijima predsednik je rekao da je najsavremenija mašina koštala 1,2 miliona evra i da je izuzetno ponasan na to, kao i na sve lekare i ostalo medicinsko osoblje iz te bolnice.

„Niko je na prostoru bivše Jugoslavije nema, ni Bugarska, ni Rumunija. Imaju je samo bolnice u Beču i Istanbulu. Ovo je rols-rojs u medicini“, istakao je on i zahvalio se svim radnicima.

Vučić je rekao da je ponosan na ulaganja u zdrastvo i da je ono jedan od osnovnih stubova države za koji se izdvaja više od četvrtine budžeta, ali i da postoji zahvalnost što imamo ljude koji žele da rade i koji se raduju kada dobiju ovakve mašine na kojima će lečiti ljude.

Najavljujući početak izgradnje Doma zdravlja u Borči, predsednik je istakao da je zdravstvo suština životnog standarda i da tu dovodimo naše roditelje, decu, pa i nas“.

Kako je rukovodstvo bolnice prenelo predsedniku, angio sala značiće za građane cele Srbije, jer će biti moguće da pacijent iz Čačka za sat vremena stigne do Beograda, a sala će za to vreme biti pripremljena.

Foto: wikipedia.org

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *