SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Ekonomija Srbija Vesti

Danas je otvoren poziv za prijavu kompanija za program „Moja prva plata“


Od danas, u narednih mesec dana, biće otvoren poziv za sve poslodavce za učešće u programu „Moja prva plata“. Cilj je podsticanje osposobljavanja i zapošljavanje mladih, kao i pružanje podrške privredi u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova, saopštila je Vlada Republike Srbije.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je ovaj javni poziv. U okviru drugog ciklusa programa, 10 000 mladih starosti do 30 godina imaće mogućnost da u periodu od 9 meseci steknu svoje prvo praktično iskustvo u struci.

Mladi će moći da pomenuto iskustvo stiču kod svih privrednih subjekata na teritiriji Srbije – preduzetnika, mikro, malih, srednjih i velikih pravnih lica kao i u javnom sektoru.

Obezbeđena su finansijska sredstva za mesečne naknade, korisnicima programa sa srednjim obrazovanjem u iznosu od 22 000 a sa visokim obrazovanjem od 26 000 dinara.

Poševši od danas, u nareddnih mesec dana poziv je otvoren za prijavu kompanija a poziv za mlade počinje od 1.oktobra i trajaće do kraja tog meseca.

Prošlogodišnji program „Moja prva plata“ postigao je veliki uspeh, prema mišljenju učesnika, i mladih koji su radili i kompanija koje su ih upošljavale.

Upravo zahvaljujući dobrim rezultatima prvog ciklusa, Vlada se odlučila da ovaj program nastavi i ove godine.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *