SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Brnabić: Kompromisno rešenje za KiM u interesu Srbije


Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, izrazila je uverenje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca, rekavši da su za to potrebni hrabri lideri sa vizijom, poput predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U intervjuu za današnje izdanje dnevnog lista „Večernje novosti“ rekla je da ona kao premijerka ne bi potpisala priznanje nezavisnosti Kosova, bez obzira što postoje razni pritisci na Srbiju, i da predsednik Vučić ne želi da mu se daju ultimatumi, piše na sajtu Vlade Republike Srbije.

Ona je dodala da, u ovoj fazi Evropska unija i SAD nisu rekle da neće biti članstva u EU bez priznavanja Kosova, već da neće biti članstva bez dugoročnog rešenja za kosovsko pitanje.

„Nalaženje kompromisa koji bi obezbedio održivi mir i stabilnost i naš evropski put su interes Srbije jer će nam obezbediti da dalje ekonomski jačamo“, zaključila je premijerka.

Brnabić je rekla da u Prištini nema lidera sa vizijom i hrabrošću, i da je moguće da zbog toga propustimo istorijsku priliku koja nam se dugo neće ponovo ukazati.

Foto: wikipedia

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *