SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Srbija Vesti

Otvoren Prvi sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2021/2022


Prvi sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2021/2022. održava se 4. i 5. novembra 2021. godine online, na kome 18 organa javne uprave (13 državnih organa i pet lokalnih samouprava) predstavlja ponudu stručne prakse za 400 studenata pet državnih univerziteta u Srbiji.

Sajam je otvorila ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, poručivši da uzlaznu liniju razvoja našeg društva možemo održati jedino ulaganjem u mladost, koja će nastaviti da gradi bolju budućnost i reformiše društvo.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave svoja vrata će otvoriti studentima u svim sektorima i Sekretarijatu, Grupi za internu reviziju i Upravnom inspektoratu u trajanju od četiri nedelje po četiri časa dnevno. Naznačeno je na sajtu resornog ministarstva.

Studenti pravnih fakulteta univerziteta u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, kao i Ekonomskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Filozofskog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, moći će da se usavrše kroz dva vida prakse:

  • uvodnim programom predviđeno je upoznavanje polaznika stručne prakse sa delokrugom, nadležnostima i poslovima Ministarstva, unutrašnjom organizacijom, propisima kojima se uređuju oblasti u delokrugu MDULS, kao i sa pravima, dužnostima i pravilima etičkog ponašanja državnih službenika.
  • individualni program predviđa konkretno uključivanje studenata u izvršavanju zadataka i poslova, koji su u nadležnosti organizacione jedinice u kojoj se praksa pohađa, a moći će da računaju na podršku supervizora stručne prakse, odnosno, službenika MDULS koji ima mentorska iskustva, potrebne veštine i sposobnosti da prenese znanja na studente.
Studenti mogu da se upoznaju sa ponudom prakse putem digitalne platforme Palate Srbija, www.strucnapraksa.mduls.gov.rs, na virtuelnom štandu MDULS, gde mogu pogledati promotivni film o Ministarstvu i saznati sve važne informacije, postaviti pitanja i dobiti odgovore o stručnoj praksi.

Foto: Srbija.gov.rs.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *