SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Život Život i stil

Kako da prepoznate da li je neko ljubazan prema Vama ili flertuje?

S obzirom da je ljubaznost sve manje prisutna među ljudima, veoma je lako pomešati  je sa flertovanjem. Ako Vam se neko dopada onda to može čak i uticati na vaše rasuđivanje, tako da lako možete ubediti sebe da Vam se udvara.

Postoji šansa da uđete u nezgodnu situaciju kada vam ta osoba u nekom trenutku objasni da ste je pogrešno shvatili i da je ona samo pokušala da bude ljubazna prema vama. Nije lako razlikovati ljubaznost od  flerta, a ovi saveti vam mogu pomoći u tome.

Potencira da je singl

Jedan od znakova koji će Vam pomoći da razlikujete udvaranje od ljubaznosti je da osoba koristi svaku priliku da Vam da do znanja da nije u vezi.

Neki ljudi to čine suptilno, a drugi vrlo jasno ističu da su oni jedinstveni”, rekla je Selia Švejer, stručnjak za veze.

Postavlja intimna pitanja

Kada je neko ljubazan i prijateljski se odnosi  prema Vama, držaće se malih, svakodnevnih razgovora. Ali kada krene da priča za flert, on će Vam postavljati pitanja koja će mu pomoći da Vas bolje upozna. Prema Švejerovoj, on će želeti da sazna šta želite, a šta ne, koji je Vaš hobi, mišljenje o određenoj temi i slično.

Drugačije se ponaša u Vašem društvu

Ako mislite da neko flertuje sa Vama, ali niste sigurni, bilo bi dobro da uporedite odnos osobe sa drugima u smislu kako se ona odnosi prema Vama”, kaže psiholog Medelin Mejson Roantri.

Da li vas drugačije tretira? Da li čini to da se više osmehuje u odnosu na  druge  kada ste u društvu, da li Vam deli  komplimente? Ako je tako, moguće je da flertuje sa vama.

Svako flertuje drugačije, a ima i onih koji flertuju izuzetno ljubazno i suptilno, i izdaje ih razlika u samom ponašanju prema osobi kojoj se udvaraju u odnosu na ponašanje prema drugima”, kaže Roantri.

Veoma je pažljiv prema Vama

Neko definitivno flertuje sa vama ako pokazuje veliko interesovanje za ono o čemu govorite,  bez obzira da li je to nešto svakodnevno. Takođe postavlja pitanja koja se odnose na ono o čemu govorite, kako bi razgovor trajao  duže, a može i više informacija da izvuče od Vas. I verovatno će se smejati  kao da ste najduhovitija osoba na svetu.

Govor tela  

Prema govoru tela, možete utvrditii da li je neko samo ljubazan prema Vama ili Vam se udvara. Na primer, ako flertuje, koristiće svaku priliku da vam se fizički približi tokom razgovora. Možda će nesvesno oponašati  vaše ponašanje, što je prirodno kada želimo da se zbližimo sa nekim.

Ako je celim svojim telom ta osoba okrenuta  prema Vama, definitivno Vas  smatra privlačnom osobom. Govor tela ga izdaje“, kaže Švejer.  

Izvor: 100posto.in.rs

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *