SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Magazin Zanimljivosti

Svakih 7 godina je nova faza u našem životu

Od 35-42 godine sve počinje ispočetka. Nakon krize, čovek obogaćen prethodnim iskustvom i greškama, rekonstruiše drugu auru. Potrebno je preispitati odnos prema majci, porodici, ocu, zrelosti. To je razdoblje kada i muškarci i žene pokušavaju saznati šta očekuju, ne od braka, već od suprotnog pola.

Od 0 do 7 godina

Jaka povezanost s majkom. Vodoravno znanje o svetu. Stvaranje osećaja. Miris majke, majčino mleko, majčin glas, majčina toplina, majčini poljupci su prve senzacije.

Razdoblje se, u pravilu, završava izlaskom iz zaštitne zone majčinske ljubavi i otkrivanjem manje-više hladnog ostatka sveta.

Od 7 do 14 godina

Jaka povezanost s ocem. Vertikalno poznavanje sveta. Stvaranje ličnosti. Otac postaje novi i ekskluzivni partner, saveznik u otkrivanju sveta izvan porodičnog okruženja. Otac širi zaštitnu roditeljsku snagu. Otac postaje vodič.

Majka je bila voljena, oca treba obožavati.

Od 14 do 21 godine

Pobuna protiv društva. Prepoznavanje materije. Stvaranje inteligencije. Ovo je tinejdžerska kriza (faza).

Postoji želja za promenom sveta i uništavanjem postojećih struktura. Mladi napadaju porodičnu , a zatim i društvo u celini. Tinejdžera zavodi sve što „diže“ – glasna muzika, romantični odnosi, želja za nezavisnošću, let, komunikacija s marginalizovanim skupinama mladih, anarhističke vrednosti, sistematsko negiranje starih vrednosti.

Razdoblje se završava izlaskom iz porodičnog ambijenta i početak osamostaljivanja.

Od 21 do 28 godina

Ulazak u društvo. Stabilizacija nakon pobune. Nakon što nisu uspeli u uništenju sveta, integrišuu se u njega, želeći isprva biti bolji od prethodne generacije. Pronalaženje zanimljivijeg posla od roditelja. Traži se zanimljivije mesto za život nego što je ono od roditelja. Pokušavaju stvoriti sretniji par od roditelja.

Odabir partnera i stvaranje ognjišta. Stvaranje svoje porodice. Razdoblje obično završava brakom.

Od ovog trenutka čovek je ispunio svoju misiju i završio prvu zaštitnu fazu.

KRAJ PRVOG KVADRANTA 4 × 7 GODINA

Nakon prvog kvadranta, koji je kulminirao stvaranjem vlastite aure, osoba ulazi u drugu seriju sedmogodišnjih ciklusa.

Druga serija

28-35 godina

Stvaranje „ognjišta“. Nakon braka pojavljuju se stanovi, automobili, deca. Vrednosti se nakupljaju unutar aure.

Ali ako prva četiri ciklusa nisu uspešno završena, „ognjište“ se ruši. Ako se odnos s majkom nije vodio pravilno, to će iznervirati njezinu snaju. Počeće se mešati u poslove mladog para.

Ako se nije doživela pobuna protiv društva, postoji rizik od sukoba na poslu.

35 godina je doba u kojoj često sazreva osoba. Tada su česti razvod, otkaz, depresija, psihosomatske bolesti.

35-42 godine

Sve počinje ispočetka. Nakon krize, čovek obogaćen prethodnim iskustvom i pogreškama rekonstruiše drugu auru. Potrebno je preispitati odnos prema majci, porodici, ocu, zrelosti. To je razdoblje kada muškarci imaju ljubavnice, a žene ljubavnike. Pokušavaju saznati ono što očekuju, ne od braka, već od suprotnog pola.

Odnose sa zajednicom takođe treba pregledati. Od sada se rad bira ne sa stanovišta njegove sigurnosti, već koliko je zanimljiv ili koliko slobodnog vremena ostavlja.

Nakon uništenja prve aure, osoba uvek želi stvoriti drugu što je brže moguće.

Novi brak, novi posao, nova veza. Ako je oslobađanje od parazitskih elemenata bilo uspešno, osoba bi trebala moći vratiti ne sličnu, već poboljšanu auru.

Ako nije razumeo dosadašnje greške, vratiće potpuno istu ljusku i doći će do potpuno istih poraza. To je ono što se naziva “trčanje u krug”. Od tada će svi ciklusi biti samo ponavljanje istih grešaka.

42-49 godina

Osvajanje društva. Čim se vrati druga, poboljšana aura, osoba može spoznati punoću života u braku, porodici, poslu, vlastitom razvoju. Ova pobeda dovodi do dve nove vrste ponašanja.

Ako su za osobu važni znakovi materijalnog blagostanja: više novca, više udobnosti, više dece, više ljubavnika ili ljubavnica, više snage, on stalno povećava i obogaćuje svoju novu poboljšanu auru.

Ako osoba krene u osvajanje novih teritorija, naime duhovnih, tada započinje istinsko stvaranje svoje ličnosti. Po svemu sudeći, ovo bi se razdoblje trebalo završiti krizom samosvesti, egzistencijalnim pitanjem. Zašto sam ovde, zašto živim, šta treba učiniti da život ima smisla izvan materijalnog bogatstva?

49-56 godina

Duhovna revolucija. Ako je osoba uspela stvoriti ili ponovo stvoriti svoju ličnost i ostvariti se u svojoj porodici i poslu, prirodno oseća želju za sticanjem mudrosti. Od sada započinje posljednja avantura, duhovna revolucija.

Potraga za duhovnošću, ako se provede pošteno i iskreno, bez upada u lakoću grupnih aktivnosti ili gotovih ideja, nikada neće biti dovršena i u njoj osoba provodi ostatak života, što je i glavni cilj i svrha ljudskog života.

KRAJ DRUGOG KVADRANTA 4 × 7 GODINA

Dalje…

Dalji razvoj se nastavlja u spirali. Svakih sedam godina čovek digne jednu revoluciju i iznova prolazi kroz ista pitanja: odnosi s majkom i ocem, odnos prema pobuni protiv društva i porodici.

Ponekad se neki ljudi namerno sruše u porodičnim odnosima ili na poslu kako bi bili prisiljeni iznova započeti sve cikluse. Tako pokušavaju izbeći ili prolongirati trenutak kada moraju preći u duhovnu fazu, jer se boje suočiti licem u lice sa sobom.

Izvor: Atma

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *