SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Magazin Saveti Život

Dajte sebi i drugima malo oduška za druženje

Koliko nam tempo savremenog života nameće brzinu kojom ćemo se kretati i ne osvrćući se za sobom, a kamo li pomisliti da zastanemo bar na trenutak posvetimo pažnju nekim običnim, malim stvarima, na koje smo gotovo zaboravili.

Kad bolje razmislimo, vreme nam ponekad odlazi na pojedine stvari koje i nisu toliko bitne, zar ne?

Nemam vremena je postala uzrečica, postala je slogan sadašnjeg vremena, makar se to odnosilo na stvarne obaveze ili na gledanje u ekrane.

Međutim, ponekad je dovoljno da samo na trenutak zastanemo i delić vremena svakog dana posvetimo malim ritualima koji čine dan lepšim i životu daju smisao. Jedan od njih je i zajednično ispijanje kafe sa dragim ljudima.

Poziv na kafu je uvek bio poziv na druženje i bliskost. Upravo ti trenuci koje posvetimo kuvanju kafe i ispijanju sa dragim ljudima predstavljaju savršen mali beg od ubrzane svakodnevnice.

Onaj momenat kada se njen miris raširi domom nam pomaže da se osećamo sigurno, da zastanemo i preispitamo odluke, definišemo prioritete ili da se jednostavno opustimo i osećamo bolje. I baš zato još više volimo da je pijemo u društvu jer pored šoljice kafe delimo i mnogo više.

Zato, hajde da se podsetimo šta su bitne stvari u životu. Šta je to što nas čini srećnima i što će nam biti važno i sutra. Da definišemo prioritete.

Danas, možda i više nego ikada pre, treba da uživamo u porodici, prijateljstvu, ljubavi. Ti zajednički trenuci uživanja, trenuci kada imamo vremena su oni koji su važni, koji nas ispunjavaju, koji čine život lepršavijim i manje stresnim.

Koliko god da nam izgleda da vreme brzo prolazi i da slobodnih trenutaka koje provodimo sa dragim ljudima ima sve manje, neka druženje uz kafu bude način da se to promeni!

Hajde da imamo vremena!

Lana Dedić

Lepota i zdravlje

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *