SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

rafting
Putovanja Život i stil

Savršeni letnji odmor: Rafting avantura kao idealno rešenje za vrele letnje dane

Sa prvim slutnjama toplijih meseci mnogi od nas već planiraju svoje odmore i raduju se letnjim avanturama. Među brojnim načinima na koje možemo provesti vrele letnje dane, rafting se ukazuje kao sve popularnija solucija. Uklapajući se u koncept aktivnog odmora, rafting predstavlja vid zabave, fizičke aktivnosti, adrenalinske avanture, ali i prilike za relaksaciju i uživanje u prirodnom ambijentu. Ove odlike rafting smeštaju na vrh liste najboljih ideja za letnji odmor, te ćemo u tekstu koji sledi govoriti o razlozima zbog kojih se u ovu avanturu upušta sve veći broj turista.

Rafting kao vid aktivnog odmora

Aktivni odmor kao koncept postaje sve popularniji među turistima, budući da predstavlja vid odmora koji doprinosi dobrom zdravlju, kako zbog same fizičke aktivnosti, tako i zbog činjenice da mahom podrazumeva prirodni ambijent. Rafting se u ovaj koncept savršeno uklapa, budući da ćete, upustivši se u ovu avanturu, iskusiti istovremeno uzbuđenje kroz adrenalinsku zabavu i opuštanje kroz sjedinjavanje sa jedinstvenom prirodom. Rafting sam po sebi ne zahteva naročitu fizičku spremnost i ne iziskuje napor, ali će dinamičan tok same aktivnosti nesumnjivo probuditi u vama avanturistu koji će poželeti da mu se iznova vrati.

Različite ponude i dodatne aktivnosti

Dok razmatrate svoj odlazak na rafting, primetićete da kampovi uglavnom nude raznolike pakete, za koje se možete odlučiti u zavisnosti od vremena koje planirate da provedete u njima i vašeg budžeta. Tako se uz rafting možete opredeliti za dodatne aktivnosti poput Jeep safarija, hiiking-a ili vožnje kvadova. Vaše ukupno iskustvo će u velikoj meri zavisiti i od vašeg izbora lokacije i kampa. Ukoliko je ovo vaša prva rafting avantura, raspitajte se u vezi sa iskustvima onih koji su se u nju ranije upuštali. Tara s razlogom predstavlja miljenicu ljubitelja ratinga, a ovoj odluci takođe idu u prilog i pristupačne cene za rafting Tarom, koje su prilagođene različitim budžetima.

Porodični odmor

Budući da je rafting sam po sebi adrenalinski poduhvat, mnogi će se zapitati da li je ovaj vid odmora adekvatan za porodice sa decom. Činjenica je da je rafting u potpunosti bezbedan, budući da se izvodi u pratnji iskusnih skipera, koji će pre samog polaska na rafting posetioce kampa uputiti u njegov tok i sve mere bezbednosti. Ovo je, prema tome, sjajna solucija za porodični odmor i deca će u raftingu naročito uživati. Negovanje timskog duha u toku raftinga će dodatno unaprediti osećaj zajedništva porodice i biti sjajan doprinos kvalitetu porodičnih veza.

Priprema za rafting

Priprema za polazak na rafting ne podrazumeva potrebu za velikim prtljagom i naročitom opremom. Kampovi svojim posetiocima obezbeđuju svu neophodnu opremu za rafting, koja se sastoji od odela, prsluka, čizama i kaciga, te je na vama samo da ponesete neophodnu odeću i osnovna sredstva za higijenu. Odeća koju nosite bi trebalo da bude komotna i udobna, te i da podrazumeva poneki topliji komad zbog svežijih jutara i večeri, a u svoj neseser možete eventualno uključiti i sredstvo za zaštitu od ujeda insekata, iako ovo nije čest problem na koje se posetioci kampova žale.

Autentični ambijent

Pored same aktivnosti, odlazak na rafting podrazumeva i iskustvo autentičnog ambijenta, u koji ćete se nesumnjivo zaljubiti. Priroda u kojoj ćete se probuditi i prvoditi svoje dane u toku vašeg boravka u kampu će već sama po sebi biti razlog da rafting bude vaš omiljeni vid odmora i ubuduće. Uz iskustvo jedinstvene prirode, kamp će vam ponuditi i naročito gastronomsko iskustvo, a sveže večeri utopljene idiličnom i specifičnom atmosferom će predstavljati savršen način da se opustite pred noćni odmor, podržan čistim vazduhom i aktivnostima koje ste imali u toku dana iza vas.

Osim što ćete odlaskom na rafting doživeti sjajno adrenalinsko iskustvo, imaćete priliku da se blisko upoznate sa lepotama prirode našeg podneblja, koje privlače turiste širom sveta. Naročita perspektiva iz koje ćete posmatrati jedinstveno prirodno okruženje i naposletku se osećati sjedinjeni sa njime je nešto što izdvaja rafting kao omiljeni vid odmora među ljubiteljima aktivnog odmora, te im se pridružite i obogatite vaše iskustvo ovog leta ovom sjajnom avanturom.

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *