SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Beogradski okrug Srbija Vesti

Uništena bomba iz Drugog svetskog rata



Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, danas u 14:29, u selu Gaj kod Kovina, uništili su avio-bombu koja je prethodno bila neutralizovana i uklonjena sa gradilišta u Nodilovoj ulici, na Banovom brdu u Beogradu, saopštio je MUP.

U akciji uklanjanja bombe i obezbedenja šire okoline bilo je angažovano oko 400 pripadnika Sektora za vanredne situacije, policijskih službenika, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije i Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnika Grada Beograda i Hitne pomoći.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije uspešno su danas neutralizovali i uklonili avio-bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, koja je pronađena u Nodilovoj ulici u beogradskoj opštini Čukarica, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar, koji je obišao lice mesta, izjavio je da je zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi, uspešno urađena i da građani Čukarice mogu da kažu da je ovaj prostor sada bezbedan i siguran.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zbog uklanjanja bombe zaostale iz Drugog svetskog rata na Banovom brdu evakuisano više od 1.000 građana.

On je zahvalio građanima i istakao da nije bilo nikakvih problema prilikom evakuacije.

Izvor i foto: Tanjug

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *