SRB – info

Najnovije vesti iz Srbije, regiona i sveta

Region Srbija VRANJE U FOKUSU

Brnabić: U junu bezbedni ako ubrzamo vakcinaciju

Danas pristigli kontigent od pola miliona vakcina Sinofarm, pomoći će Srbiji da ubrza proces masovne imunizacije i omogućiti da se do kraja aprila dostigne više od 37 odsto vakcinisanih, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

„Danas je stigao još jedan značajan kontigent od pola miliona doza Sinofarm vakcina i sa današnjim kontigentom našoj zemlji isporučceno je tri miliona doza kineskog cepiva, čime je omogućena masovna imunizacija u našoj zemlji“, rekla je Brnabić na Aerodromu Nikola Tesla, gde je dočekala novi kontigent vakcina kineskog proizvođača.

„I danas ću se videti s njima na redovnim konsultacijama, da vidimo da li je potrebno da neke mere relaksiramo, da li je ovako u redu, ili treba da zategnemo, što ne mislim da treba, jer padaju brojevi i procenti“, rekla je Brnabićeva novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“.

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da se pitanja zlostavljanje žena i maloletnika ne sme politizovati, i da svako ko ima informaciju vezano za to mora da je podeli sa nadležnim.

Brnabić je, na pitanje o optužbama protiv lidera JS Dragana Markovića Palme i na to kako je izgledao njegov poziv koji je dobila pre četiri godine da se pridruži žurki, rekla je da su optužbe koje su iznete veoma važna tema za naše društvo, i da je najmanje što potrebno da se ta tema politizuje.

Očekuje se da do kraja juna ove godine bude gotova studija o uticaju na životnu sredinu u vezi sa projektom Riotinta i on će biti zaustavljen ako se pokaže da ima negativan uticaj na životnu sredinu, kaže predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

„Otvorićemo četvoro očiju“, rekla je Brnabić u dijalogu sa članovima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji na temu održivi razvoj sa fokusom na pitanja zaštite životne sredine i pitanja energetike.

Izvor: Tanjug

Podeli sa prijateljima:

LEAVE A RESPONSE

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *